Illums Bolighus


Amagertorv 10 1160 københavn k

20 af kunstnerparrets egne værker pryder væggene på 3 sal fra d.19. marts frem til 30. juni.

Om udstillingen og kunstnerne

Her er ingen regler

”Man begynder med en prik eller en streg, og til sidst er lærredet forhåbentligt fyldt ud med en historie og en masse dejlige farver. Fordelen ved et maleri er, at man altid kan male det over og begynde forfra”.

Hverken Katherine eller Thomas ønsker at give specifikke svar til publikum med deres kunst. ”Enten kan man lide det, eller også kan man ikke. Og det må også godt bare være smukt at se på. Alle synspunkter er tilladt”. For kunsten handler ikke om ret eller forkert for kunstnerparret. Begge har kun et oprigtigt ønske om at give publikum noget at glædes ved, dvæles ved eller bare være ved. Udstillingen er derfor også en invitation til publikums egen oplevelse af, hvad de kan lide at se og hvad der tiltaler de øjne, der ser. 

Værkerne

Silhuetterne

De 10 værker fra Katherine er udvalgt ud fra hendes signatur som Silhuetkunstneren. Værkerne bevæger sig yndefuldt i et æstetisk univers, hvor balance og ro træder frem og silhuetterne er præget af naturens eget farveunivers, som ligger Katherine nært. 

Kunstneren, Katherine Scrivens eje har et stort ønske om at tage ansvar for hendes publikum i form af oplevelser med værkerne, der giver værdi i det enkle og smukke. Hendes univers er derfor uden kaos og provokation. For livet er mere end det, og hun ønsker at undersøge, hvad der sker, når vi er stille med os selv og i livet. Silhuetterne er derfor skabt fra et sted, hvor Katherine giver tilladelse til bare at være, se og opleve. 

Farveuniverset

Thomas Ejes 10 værker træder frem som et farvemættet univers. Her leges der umotiveret med det, dine øjne synes, de skal se, for der er nyt at opdage i hvert møde med værkerne. Måske fordi hvert værk er skabt ud fra det, som penslen ville, og ikke hvad reglen dikterede. Værkerne er derfor et mere sjældent indblik i multikunstneren, Thomas Ejes univers, hvor det legende og undersøgende med værket i sig selv bliver disciplinen fremfor manuskriptet, nodearket eller projektet. Her er ikke nødvendigvis et projekt, men et rum for en oplevelse, der er kunstnerens egen og i sidste ende publikums. 

Kunsten som et anker

For kunstnerparret, Katherine og Thomas har lærredet altid været et anker. Igennem livet, igennem musikken, teateret, i rejsen til Danmark for engelskfødte, Katherine og i Amerika, hvor de fandt hinanden – uanset hvor begge kunstnere har været, har de haft én rejsekammerat – penslen og lærredet. 

Det er blevet til en lang rækker værker igennem livet. Mange af dem udstilles i deres fælles galleri på Als, Galleri Eje. En lille del af et helt liv, har nu taget vejen til København. Med 10 værker fra hver kunstner, vil man kunne opleve en udstilling, der tager publikum med ind i begge kunstneres univers, der umiddelbart danner et paradoks, hvis man ser dem som modsætninger i deres farveunivers. For kan man tillade sig at drage konklusioner på kunstnernes vegne, kunne den være, at vi netop i deres værker, ser det, som livet i sin smukkeste form er: Modsætninger, som ikke kan være uden hinanden. 

Der vil også i tillæg til originalværkerne være mulighed for at købe udvalgte kunstplakater fra de to kunstnere i samarbejde med Poster & Frame.

Velkommen i Illums Bolighus – Amagertorv 10 København K.

https://katherinescrivens.com/   https://gallerieje.com/  http://thomaseje.dk/en/art/ 

Katherine Scrivens Eje & Thomas Eje